Activiteiten

 

Korpsdag

 

Elke zaterdag van 10:00 tot 16:30 komen we samen op onze basis. We beginnen de dag met een vlaggengroet. In de voormiddag geven we meestal les over alles wat met het kadettenkorps te maken heeft: rangen en graden, scheepsalfabet, het kompas, navigeren, betonning, knopen leggen,... In de namiddag werken we vooral op en rond het water. Als het mooi weer is gaan we varen met ons korpsschip of met zodiacs. We doen ook oefeningen zoals man over boord en verlaat het schip. Als het weer iets minder is spelen we spelletjes, gaan we schaatsen of zwemmen. Op het einde van de dag sluiten we af met een vlaggengroet.

 

 

Kruisvaart

In de zomervakantie gaan we elk jaar op kamp met enkele schepen waaronder de Victory, ons korpsschip. We varen richting de kust, de Ardennen of Nederland. Zo zijn we o.a. al in Nieuwpoort, Namen, Willemstad, Brugge en Luik geweest. Tijdens deze vaart krijgen de kadetten de kans om zelf te varen. Elke dag meren we aan in een andere jachthaven. Daar gaan we het stadje of de omgeving bezoeken, spelen we spelletjes of wagen we een plons in het water.

 

 

 

Bivak

In de herfstvakantie gaan we elk jaar een paar dagen op bivak. We slapen dan in tentjes en koken in gamellen. De kadetten leren om vuurtjes te maken zodat ze zelf hun eten kunnen klaarmaken. Ze leren ook om shelters te bouwen met poncho's. Verder doen we droppingen met kaart en kompas, spelen we spelletjes of zitten we gezellig rond het kampvuur.

Koninklijke

Marine Kadetten

- Geel -

_______________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved